Kunsthistoricus

Kunst verwondert en inspireert mij al jaren. Om mijn honger naar kennis over kunstenaars en hun werken te stillen ben ik in 2006 aan de Universiteit van Leiden in deeltijd kunstgeschiedenis gaan studeren. Een studie die ik inmiddels met goed gevolg heb afgerond; in 2012 behaalde ik mijn Masters of Art met een thesis over het artistieke werkproces van de beeldhouwer Michelangelo Buonarroti.

Ik richtte me tijdens mijn studie op de kunst van de Vroege Renaissance tot het begin van de Twintigste eeuw. Ik heb daarbij veel energie gestoken in beeldhouwkunst: van Michelangelo Buonarroti tot Auguste Rodin en van Giovanni Pisano tot Gian Lorenzo Bernini (en zo kan ik nog wel even doorgaan).
Maar natuurlijk kwam ik uiteindelijk met veel meer dan beeldhouwers alleen in aanraking. Ik schreef er verschillende werkstukken over. Wie het leuk vindt kan ze hier lezen. Ze zijn grofweg als volgt te groeperen:

De kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan heeft mijn plezier in kunst verder verdiept.  Om ‘gewoon’ naar te kijken, of om als soort van spiegel te gebruiken om over je eigen werk of het leven te reflecteren.

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page